Portal de Datos Abiertos

Presentació del portal de Dades Obertes del CTPDA d'Andalusia!

El passat 11 de maig es va celebrar a Sevilla una jornada d'Administració Oberta, en la qual el punt principal va ser la presentació del Portal de Dades Obertes de Consell de Transparència i Protecció de Dades Obertes de la Junta d'Andalusia. Va ser un gran èxit entre els assistents i també amb una gran repercussió a les Xarxes Socials!

A més, la presentació es va donar en una data ideal jaque coincidia amb la #SemanaAdministraciónAbierta en la qual es van realitzar una gran sèrie d'esdeveniments relacionats amb l'Administració Oberta en tot el país. 

Segueix llegint sobre el portal i el seu foment de la transparència!

 


La presentació del Portal

En la Jornada es va presentar el Portal de Dades Obertes, com una eina destinada tant a la ciutadania com a organitzacions i també està pensat per als empleats públics. Una solució que ha estat desenvolupada i dissenyada amb la intenció de poder obrir les dades i la participació al territori de Andalucia.

Esperanza Dorado, va comentar que aquesta plataforma permetrà tant l'obertura de Dades per part de l'Administració com la possibilitat que la ciutadania suggereixi idees i millores.

 

 

 

 

 

A més, Cessar Gallardo va comentar que aquest tipus de Portals de Transparència i Dades Obertes suposaran una gran forma d'aprofitar la gran producció de cades per part de les Administracions, i que un dels màxims reptes serà aconseguir la confiança de la ciutadania.

Si desitgeu més informació, aquí podeu trobar un resum dels 10 punts més importants de la jornada!

El Portal de Dades Obertes

La plataforma s'ha desarrrollado sobre la solució de codi obert CKAN, que és un sistema de gestió de dades de gran abast que fa que les dades siguin accessibles.

Com es pot comprovar en la mateixa plataforma, es disposa d'un disseny atractiu, adaptat a la imatge corporativa del Consell i tenint molt en compte la usabilidad dels usuaris.

Les principals funcionalitats de la plataforma són:

  • Publicar i trobar conjunts de dades.
  • Emmagatzemar i administrar les dades.
  • Permet obtenir estadístiques i mètriques d'ús.
  • Permet buscar dades geoespaciales en un mapa per zona.
  • Personalitzar i àmplia la solució amb més de 60 extensions.

 

Portal Datos Abiertos del CTPDA de Andalucía.

 

Si desitges més informació sobre el Portal de Transparència i el Portal de Dades Obertes, no dubtis a posar-te en contacte!

Publicado el 15 de Mayo 2018
Comparte en: